Project Mooi?! GROEN! van start!

Na de meivakantie starten we met het project Mooi?!GROEN!. We hebben hier alvast het ‘startschot’ voor gegeven door met alle kinderen de groene letters voor dit project te kweken.

Binnen het project Mooi!? leren we als schoolgemeenschap verantwoordelijkheid te dragen voor de directe omgeving rond school. Een vast onderdeel van dit project is om dit in verbinding met de wijk te doen. Door Corona-richtlijnen gaat dat niet lukken, maar daar hebben we iets nieuws voor gevonden. Een onderdeel van Mooi?!Groen! is gericht op het bijdragen aan een mooie, schone en duurzame omgeving. 
Zwerfafval
Samen met de organisatie Projecthuizen.nl gaan we ons bezig houden zwerfafval. Het rapen hiervan zal een onderdeel zijn, maar de leerlingen gaan ook kennis maken met activiteiten hoe je hier een goed/mooi vervolg aan kunt geven…
Schooltuin
In alle groepen kweken we nu groente in kweekbakken op de vensterbanken. Na de meivakantie starten we met het planten, zaaien, onkruid wieden en alles wat bij tuinieren komt kijken. Hierbij worden we geholpen door een vrijwilligster en de leerkracht, samen gaan we genieten van ons eigen fruit en groente. De stoeptegels, die van het schoolplein komen, worden hergebruikt. We maken o.a. bankjes en kleine ommuurde perkjes, waar ook op gezeten kan worden.
Schoolplein
Op ons groen schoolplein zien we de planten en bloemen ook goed groeien. Ook hier gaan we samen het “GROEN” onderhouden. 

Media
  • MooiGroen
  • tuin
OBS De Border
Paspoort naar grenzeloos onderwijs.
OBS De Border
Dé basisschool in de wijk Nieuwland.
OBS De Border
Samen met Ska op weg naar een integraal kindcentrum.

Contact

OBS De Border
Watersteeg 87
3824 EL  Amersfoort
Tel.: 033 4565307
E-mail: info.border@meerkring.nl

Plan route

Volg ons

Volg ons op Facebook. Met onze ouders communiceren we via Parro. 

Stichting

OBS De Border is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl