De ouderraad (OR) heeft tot doel de ouders bij de school te betrekken en het schoolplezier voor de kinderen te bevorderen.

De ouderraad bestaat uit afgevaardigden van de verschillende commissies. Zo zijn er: de onderwijs-, de pr-, de feest-, de verkeers- en de sportcommissie. In de commissies organiseren ouders en leerkrachten samen activiteiten en denken mee over diverse onderdelen. Lees hier de informatie betreffende de verschillende commissies. De huidige ouderraad bestaat uit twee ouders en twee teamleden. Alle vergaderingen vinden plaats op woensdagavond. Daarnaast is er een Handboek Ouderraad OBS De Border beschikbaar, waarin alle ouderactiviteiten van de school zijn beschreven.

Ouderbijdrage
De ouderraad beheert de ouderbijdrage, die gevormd wordt uit vrijwillige bijdragen van de ouders. Uit de ouderbijdrage worden activiteiten en zaken betaald, die de ouderraad namens de ouders (voor de kinderen!)organiseert. Onder andere de schoolreisjes, vieringen met feestdagen, busvervoer (bezoek door kinderen aan evenementen en voorstellingen), en een jaarlijkse bijdrage voor de mediatheek.
De hoogte van deze vrijwillige bijdrage wordt op de jaar vergadering van de ouderraad door de ouders vastgesteld. Voor dit schooljaar is de ouderbijdrage voor de groepen 1 t/m 7 vastgesteld op € 50 per kind. Groep 8 betaalt € 25 en t.z.t. ontvangen ze een aparte rekening m.b.t. het kamp. Kinderen die na 1 januari 2019 instromen betalen 65% van het voorgenoemde bedrag.
Het rekeningnummer is NL11 INGB 0007652637 t.n.v. Oudervereniging openbare basisschool De Border. Heeft u vragen op- en/of aanmerkingen, dan kunt u contact op nemen met or.border@meerkring.nl.

Jaarverslag Ouderraad 2016-2017

Ariënne van WijkGroep 3 en groep 3/4

Groep 3/4 woensdag
Groep 3 donderdag, vrijdag