Opleidingsschool/stage

Werken en leren op De Border.

Zit je op de pabo en ben je opzoek naar een leuke stageplaats, waar je de fijne kneepjes van het vak leert? Met aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en kwaliteiten? Dan is De Border een school voor jou.

De Border is sinds 2016 een opleidingsschool. Op een opleidingsschool word je intensief begeleid. Op verschillende scholen van stichting Meerkring zijn schoolopleiders en praktijkopleiders werkzaam die je op een professionele wijze begeleiden tijdens je opleiding. Tijdens je stage leer je bij ons zelf de antwoorden te vinden op vragen, zoals: ‘Wat maakt mij tot een goede leraar en wat kan ik de volgende keer nog beter doen?’ Want van zelf ervaren en uitvinden, in combinatie met gerichte feedback, leer je het meest. Tijdens je stage draai je daarom zoveel mogelijk mee als een toekomstige collega.
Wat willen we samen met jou bereiken?
Tijdens je stage werken we samen met jou aan je ontwikkeling, want het doel is een goede leerkracht die uiteindelijk zelfstandig een groep kan draaien.

Je start je stage met een gesprek met de schoolopleider en een kennismaking met je praktijkopleider. Tijdens dit gesprek krijg jij informatie over de school en geef jij aan wat je tijdens je stage wilt leren.

Veel van onze studenten komen bij stichting Meerkring werken, nadat ze zijn geslaagd voor de pabo. Daar zijn we heel blij mee. We zijn op zoek naar enthousiaste nieuwe leerkrachten, die ons team willen versterken. Maar ook omdat het iets zegt over hun ervaringen met onze school. Jouw stage zou daarom zomaar de start kunnen zijn van een inspirerende baan bij een van onze scholen.

Interesse in een stageplaats?
Elk jaar stellen we in de verschillende groepen stageplaatsen beschikbaar, in eerste instantie voor studenten van Hogeschool Utrecht ITT. Heb je interesse in een stageplaats op een van onze scholen, geef dit aan bij het centrum van werkplek leren, zij plaatsen de studenten. Heb je nog vragen neem dan contact op met de schoolopleider. Emailadres: lia.jacobsen@meerkring.nl.

We zijn ook erkend leerbedrijf voor mbo-studenten en bieden stageplaatsen aan voor onderwijs-assistent. Voor contact: lia.jacobsen@meerkring.nl