Weer MOOI?! op De Border

november 1, 2018 Ed Bakkenes Nieuwsflits!!

Basisschool De Border vervolgde afgelopen woensdag de samenwerking met het onderwijsproject MOOI?!.
Woensdag 31 oktober vond de officiële aftrap van het verdiepingstraject MOOI?! LEKKER plaats. Alle leerlingen kleurden onder aanmoediging en met hulp van ouders en leerkrachten de maxi – letters LEKKER in. Hun handen zaten vol met stoepkrijt, hun ogen straalden en het plein werd MOOI?!.
Dit onderwijsproject voor basisscholen heeft als doel school en wijk te verbinden. Op basis van het boek Oma Jettie heeft er genoeg van gaan leerlingen en organisaties in de eigen wijk een half jaar lang kennis maken met elkaar. De kracht van MOOI?! is dat elke maand een nieuwe organisatie wordt uitgenodigd en bezocht. Het bijzondere van MOOI?! is dat leerlingen en leerkrachten van De Border zelf gaan verzinnen hoe die kennismakingen plaats gaan vinden. Ook beschrijven en tekenen zij in door de school zwervende schets – en schrijfboeken wat er in het project gebeurt. Aan het eind van het project MOOI?! wordt een schoolreceptenposter gepresenteerd.